Hej! Hå!

Tjenahejsan!

Efter en låååång, låååång, lååååång helg har jag nu landat hemma hos mor och gjort lite fisk i ugn. Den borde ni prova, min syster har de i sin matlåda de kommande dagarna!

Jag får ursäkta för dålig update på sista tiden men praktiken har tagit de mesta av min tid. Sedan under helgen nu har det varit full rulle. Men eftersom jag nu är ledig i 3 veckor så lovar jag att uppdatera om det mesta jag har gjort i matväg och i annan väg!

Ostfyllda köttfärsbiffar har fått 5 av 5 toasters släkten över! Nu kommer det hamna på julbordet, hur nice är inte det?

/ annapalaa :)

Känsla

Hej!

Har gått runt hela dagen och känt mig smal av någon anledning. Är inte det lite freaky?

Under helgen blir det nog hundvakteri för min del så det blir ett antal extra promenader.

Ciao,
Emelie

Peppad

Hej!

Tänkte bara säga att jag känner mig verkligen på uppåtgång nu. Allt verkar lösa sig perfekt utan minsta ansträngning. Visst känner jag mig trött och så en stund när man kommer hem från praktiken men annars är det helt okej med det här med Viktväktarna. Det är just det här med tröttheten som är lite irriterande.

Men som sagt så känner jag mig fräsch i alla andra aspekter. Var ute och sprang några kilometer förut. Min bror cyklade samtidigt. Gick mycket bättre än vad jag trodde. Hoppas all den här positiva energin håller i sig nu!

Ciao,
MLi


Upplägget är allt!

Hej!

Känner att jag är på uppgång nu. Och det känns så skönt att inte ha den här lilla tyngden över sig över att jag inte får äta all god mat som jag brukar äta i monsterportioner annars. Jag älskar ju god mat. Och på det viset, jag tycker mer och mer om den här maten som jag äter nu med Viktväktarna.

Men nu är dr Emelie i farten och ska komma med ett ganska naturligt, enkelt och välkänt tips. Ny mat man läser i ett recept och senare ska tillaga kanske man blir lite skeptisk till. I alla fall blir jag det.

Vi människor äter med ögonen. Ser det inte gott ut så brukar vi inte vilja äta det. Det liksom knäpper till och säger stopp. Så var det för mig och havregrynsgröten, för den är inte vacker direkt när man börjar koka upp den. Inte för att man kan lägga upp den gröten på ett speciellt vis men gott var det ju i alla fall.

Men att lägga upp ny mat som man inte provat innan på ett fint dekorativt sätt är ett jättebra hjälpmedel om man vill ha hjälp med att ta den första tuggan. Det ska vara ett nöje att äta god mat!

Ciao,
Emelie


skulle hellre äta den här maten än...


... den här. Vad är det ens?

Live from Kultur och Fritidsförvaltningen

Hej, Emelie här!

Har gjort klart mina uppgifter på datorn så jag passar på att slänga in ett inlägg här.

Igår var det riktigt jobbigt med Viktväktarna. Ville börja gråta ibland. Det var så här att familjen åkte ner till Ullared för att handla lite och det är som sagt en dagstripp som annars för mig och mina syskon innebära godispåsar och fikaavbrott på vägen ner och tillbaka hem igen.

Den första frestelsen var de läckra chokladbollarna som pappa snällt köpte åt resten av familjen. Men ingen frukt till mig dock... Men det kan ju inte vara lätt att komma ihåg alla gånger. Sedan var det ju all god mat kring Gekås som sög ordentligt. Som Lena, vår handledare i projektet sa till mig så kommer jag känna massa mer dofter nu än innan.

Och mycket riktigt. Gatuköket utanför Gekås luktade verkligen sådan där hamburgare man brukar få på fotbollsturneringar om ni vet vad jag menar. Jag kände hur dressingen luktade och jag kunde se framför mig hur hambrugaren kunde se ut om jag hade den i handen. Min syster däremot tyckte att det luktade förskräckligt äckligt.

Jag kände ett extremt sockersug när vi satt i bilen och det hjälpte inte att resten av familjen satt och smaskade. Men om jag ska se det på den positiva sidan så vet jag ju att jag klarar av att hålla mig borta från sådana frestelser. Så egentligen så stärker den här upplevelsen mig bara för framtida frestelser.

När vi stannade vid en restaurang så fick jag mig åtminstone en bakpotatis med någon skagen röra. Och röran som var fruktansvärt god gjorde ingenting om det var mycket poäng i den eftersom det inte hade blivit så mycket mat eller poäng under dagen. Men inte nog med att det var slut där med alla frestelser...

Familjen drack coca cola hallonsoda. Följde Lenas tips om att lukta på saker så jag luktade på mammas cola och jag fick känslan av att det inte var gott. Det luktade så sött att det nästan blev jobbigt och jag var inte så sugen på det längre efter den lilla sniffen på colan. Sedan var det kladdkakor och hallongrottor som serverades. Men inte det heller tog jag.

Rätt nöjd med mig själv efter gårdagen.

Ciao,
Emelie

God morgon, god middag, god kväll!

Hello folket ute i stora vida världen!

Atm (at the moment) sitter jag hos min kompis Linnea och bloggar spettet. Idag har jag inte haft något hyss för mig, bara nyttiga saker har stått på listan. Dock var det en grej jag glömde men det blir lätt så när man har fiskar på facebook.

Imorse vaknade jag av att min mor ville bjuda på en god omelett, älska mammas omelett med ost, grönsaker, mer ost, ägg och annat gott i! Efter den stadiga frukosten skulle vi överraska min mormor som fyllt 70, grattis mormor! För övrigt är min mormor en trogen läsare, känns bra att ha det stödet, tack mormor! (:

Eftersom man överraskar och firar så finns de mycket på fikabordet man inte fick röra. Vaniljbullar, havreflarn osv. Då kom jag på att i GI Handboken fanns det ett recept på Kladdkaka. Det projektet ska jag genomgå med en chokladälskare minsann och jag tror jag vet vem denna chokladälskaren är... RONJA DAHLMAN! En tjej som säkert inte bangar, men man vet ju aldrig. Kan alltid fråga ;)

När vi kom hem förberedde jag mig inför träning och bilfärd mot S.A.T.S, men innan jag åkte så tog jag lite av sidfläsken mamma stekte och gjorde en liten sallad av det, MUMS! Kommer kort senare!

Väl vid S.A.T.S såg schemat ut såhär:

- 10 min joggande på rullbandet, svett giller vi!
- Skuldra 100 st med 20 kilo
- Insida lår 50 st 30 kilo
- Utsida lår 50 st 30 kilo
- Nedre ryggdelen/svanken 50 st 30 kilo
- Vänster sidan av magen (situps) 50 st
- Höger sidan av magen (situps) 50 st
- Vanliga situps 50 st


Sedan var det duschen, hemköp för inköp av choklad, en liten cola till lilla syster och chasewnötter med smak av sourcream och chili och tillsist en ramlösa blåbär. Det är för att unna mig själv! Unnar man sig inte så går man säkert under, jag tror jag skulle göra det iaf.

Väl hemma väntade en jätte god kycklingsallad som jag ska skriva in här på bloggen senare. Har även tagit foto så ni får se vad mumsigt det är. Men nu ska jag ut på hyss med Linnea, ha en bra kväll gott folk!

/ annapalaa (:

Härlig frulle

Hej!

Tänkte tipsa om frukosten jag gjorde i ordning i morse. Koka bara ihop 3 ½ dl vatten med 1 dl havregryn och lite salt så har du en mäktig frukost och bra start på dagen som man står sig på hur länge som helst! Hur gott som helst!

Ciao,
Emelie

Praktik is the thing!

Hello soffpotatis och rishögar!

Nu sitter jag på min praktik och skriver direkt härifrån, just för att ni ska känna er uppdaterade och för att min ork kan vara borta sedan som den brukar vara när jag kommer hem.

Morsan har syjunta hemma så man kan ju undra hur mycket mat det är hemma när jag kommit hem, allt eller inget? Jag är iaf sugen på kålpudding men tror knappast att tanterna vill ha det? Vad jag fattade så blev det nog en del smörgåsar och mycket the och mycket kaffe. Låter som värsta smörgås kalaset eller något ju. Att dom inte har syjunta på morgon egentligen med tanke på att dom äter frukost på kvällen? Eller har jag fel? Jag skulle iaf vilja ha smörgås och the till frukost, inte kvällsmat.

Nu ska Anna tvätta solarier och tänka på att tiden ska gå fort. Vi hörs kanske senare annars nästa gång! :)

/ annapalaa ;)

Jobbigt!

Hej!

Sitter och fryser på rummet. Vart tog värmen vägen? 

Tycker det är väldigt jobbigt med projektet nu. Nu har det bara gått två veckor ungefär och jag förväntar mig inte resultat men det är det att det känns som att det inte kommer märkas något. När jag tänker på det så blir jag ledsen och projektet känns misslyckat från min sida i så fall. 

Känner mig inte positiv till det här just nu. Känns motigt och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Vill äta den goda maten som resten av familjen äter och jag tycker att det bara är väldigt omständigt för tillfället. Tråkigt! Och jobbigt för den delen. 

Allt räknande med poäng har fått mig att tänka att det är ett misslyckande om jag inte går ner i vikt. Men va fan? Det var ju inte det projektet gick ut på? Vi skulle se om det fungerar eller inte. Det är ju det som är grejen. Fine om det visar någon skillnad första december. Vad ska man göra liksom?

Men jag måste erkänna. Den mat jag får äta och lagar är riktigt god och jag klarar mig på det även om det för tillfället känns väldigt enformigt. Har blivit mycket kyckling på sista tiden. 

Ciao,
Emelie

Praktik!

Hello!

ja, jag får ursäkta för dålig update men praktiken är i fullgång. Är på Deje Simhall och badar hela dagarna. NEJDA! Jag är med på simskolorna och kollar ph värde i vattnet osv. Skit roligt! Hoppas på att få jobb där efter praktiken minsann!

Äter ju som sagt GI och det tar kål på mig. Många förstår nog inte detta med att psykiskt ge sig in på sådana här saker. Det står t.o.m på GImetodens hemsida att man ska vara psykiskt förberedd elelr iaf vara med på vad som komma skall. Antar att jag var så pepp att ha det som projekt att jag bara tänkte "Jag pallar allt!". Så var ju nu inte fallet. Jag är grinig och det är ju bevisat i skolan. Lättare för att falla i gråt. Ja, ni kan ju tänka er världens värsta mensdag? Killar ni kan ju iaf försöka tänka er in i situationen. Allt känns liksom bara jobbigt, tänk så! ;)

Jag känner mig totalt fängslad. Kan inte äta någonting känns det som. På min praktik har dom sådana där mumsigt krispiga snacks som vi alltid tog innan vi gick hem när vi var små. Tror ni jag blev sugen när den var på och det luktade bara SNACKS ÖVER HELA RECEPTIONEN?! Förstår INTE hur dom klarar av det, antar att man tröttnar efter ett tag. Aja, känner mig som en liten hund i en bur. Usch.

Blir lite dålig update nu under veckorna för vi har praktik men vi ska göra så gott vi kan för att underhålla och sätta fakta. Kan meddela folket att designen är på gång nu. Jag har fixat header och nu väntar vi bara på hela paketet. Någon gång under veckan skulle våran designer försöka bli klar. Bloggen kommer bli lite mer lattjo och rolig. Det är skit roligt med sådana här spotana saker som t ex projekt genom att äta. Det är jobbigt, men det är värt det kan jag lova!

Men nu väntar min praktik, vi hörs kanske senare!

/ annapalaa ;)


Hej dålig update!

Hej!

Ber om ursäkt för dålig uppdatering. Sitter just nu på praktiken. Närmare bestämt min handledares kontor medan han är på möte.

Gjorde en egen variant på kycklingprioger igår. Som jag lägligt nog har med mig som matlåda idag minsann. Fyllningen bestod av strimlade kyckling filéer med paprika i olika färger, tomat, curry, honung och några matskedar creme fraice. Mums! I detta så är det ungefär fem poäng var i stora prioger.

Ciao,
Emelie

Hallihallå ett svar på önskemål ni ska få!

Tjenare!

Ja, efter en fartfylld helg utan dator har jag nu landad framför tvn och Wallander filmen. Min mormor var här tidigare och pratade om ett jätte gott bröd man kan äta för er som inte klarar er utan smörgåsen till frukost. Ska få receptet senare av henne som tur är, mums i kistan!

Jag fick en liten kommentar angående vad jag absolut inte får äta när jag nu äter GI. Men det hänger en del på om man rivstartar eller ej skulle jag tro.  Men det som alltid gäller är ingen potatis, ris, pasta eller bröd (vetemjöl, majsmjöl, mjölprodukter mm) och socker. Undviker man det så klarar man sig berättade mamma.

Men för er som vill rivstarta så ska ni strikt följa det som alltid gäller plus ingen frukt alls. Klarar ni er inte utan frukt så får ni ta en frukt på morgon eller på kvällen bara för att inte sockret i frukten ska beblandas med maten du äter under dagen. Det hade något med det att göra.

Jag ska kolla upp imorn lite mer men något jag inte får äta som är vardagstugg på salladstallriken för mig är morötter och majs. Något jag aldrig dissar på tallriken får jag inte äta nu, tur att gurka är gott!

Nu kallar sängen!

/ annapalaa :)

Sweet!

Hej!

Innan jag satte mig här nu och skrev så har jag varit så duktig! För det första så var jag ute och sprang elljusspåret. Grymt gjort utav mig tycker jag. Och det bästa var att jag inte stannade upp eller började gå utan jag verkligen sprang hela vägen. Och med min kondis så är det ganska bra jobbat. Med andra ord så är jag stolt och nöjd över mig själv.

Nu efter löpningen så har jag gjort våfflorna som jag skrev receptet till nedan. Och jag måste säga själv att de var fruktansvärt goda! Satt fint i magen det där ska ni veta! 

Ciao,
Emelie

MLis härliga våfflor!

Hej!

Tänkte jag skulle lägga ut ett recept på våfflorna för alla er viktväktare där ute. Okej, de är mest för mig själv så jag ska hitta receptet snabbt när jag kommer hem från min springtur jag ska göra efter skolan.

So here it comes! 

Viktväktar våfflor, 2 poäng per våffla!

3 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 dl lättmjölk

2 1/2 dl vatten

100 g smör

Gör så här!

Smält smör och låt det svalna. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölken och vispa till en jämn smet. Tillsätt vattnet och det avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet.  Pensla med lite smör före första laggen. Grädda sedan våfflorna och servera eventuellt med sylt och vispad grädde. Lägg då till points. Våffelsmeten kan göras i förväg.


Ät gott folket!

Ciao,
Emelie

En ny Dag, nya tag och mera svett!

hej hallå i det blå! ;)

Nu är jag i farten igen! Idag gick måltiderna inte som tänkt. Försov mig vilket resulterade att jag fick ta cashewnötter till frukost, satt inte fel eftersom jag blev mätt. Inte så jäkla bra men det var iaf något som fanns att köpa som jag kunde äta och frukost är det viktigaste målet på dagen vilket jag märkte senare!

I skolan idag var det "Vad köket bjuder" på menyn. Tackar gudarna för att det ska bli överraskning... VAD KÖKET BJUDER SUCKS! Överraskning gott folk, det är pizza. För jag menar, vilken skola skulle servera pizza? Eller typ någon skit god mat som typ matTina har gjort? Ja, ni kanske förstår min poäng. Vad köket bjuder låter som veckans rester :S USCH!

Sallad ihop blandad med majs, typ oxjärpar med massa grejs i och potatis. Dagens soppa var gårdagens med korv och rotfrukter, inte så sugen! Så idag blev det två små tuggor av keso med vitlökspulver, några gurkbitar jag petade fram, någon enstaka tomat bit och ett glas mjölk. Det var inte mat kan jag lova!

Men det sjukaste av allt är att idag har jag varit pigg och glad. Trots att jag inte ätit så mycket mat. Efter maten blev det idrott, dock inte så ansträngande eftersom det var krångligt med fotobllsbasket. Ska ni veta vad det är får ni fråga efter det. ;)

Efter skolan trodde jag inte att jag skulle orka träna men banne mig, Anna klarar allt! Anna is the powerwoman atm! Med 140 situps och lite kondition + rygg och lår på det så känner jag mig så mycket bättre. Känner mig bättre som person och jag märker att magen är mer hård än som en geggamojja i hinken på dagis. Tackar gudarna för denna motivation!

Tror omställningen börjar lägga sig, därför kan jag köra mitt race nu medans MLi har sin handboll. Blev ruskigt sugen på handboll för någon dag sedan. Dock hade jag tankarna runt när jag ska bo i Göteborg och läsa. Känns ju snäppet bättre. För jag lär aldrig få ha det som jag vill när det gäller handboll. För någon helg sedan var det en kille som pråmt ville att jag skulle spela handboll. Han skulle träna kanterna bara för att jag ska börja. Det var helt sjukt med tanke på att han sa att jag var riktigt duktig, har dock inget vidare bra minne om jag var king på högerkanten. Men några kända och fina stunder minns man ju alltid!

Nu är klockan way to much! :O gå och lägg er säger jag! Det ska jag iaf göra nu, ska upp imorn och dola med grejer, vad gör man inte för vuxenpoäng?! Ge mig en tvättmaskin! ;) Dock är jag inte hemma nu utan jag är hos min systers kompis i stan och är barnvakt. Så lär ju få göra frukost imorn till lillongen, synd att man själv inte får äta mannagryns gröt. Jäkla Vete.......

Men ni får ha det gött så hörs vi nog imorn! =)

/ annapalaa, the one that found the motivation!

Fäll en tår?

tja!

Jani gott folk! Idag brast det nästintill ordentligt för mig. Igår var jag deprimerad och ville nästan gråta för jag inte fick äta vad jag ville. Det var hemskt! Idag som sagt hände det nästan igen!

I matsalskön så ser jag inget annat ätbart än sallad och keso som GImål, dagens rätt var Kyckling Wrap och vad kan då lilla jag äta i den? INGET FÖRUTOM KYCKLING! Och i våran matsal så är det många som hamstrar på det godaste i alla geggamojjor som dom gör. Så det fanns ju nästintill ingen kyckling heller. Där står jag och får tårar i ögonen för jag vill ha mat! Jag vill inte äta keso längre för det är så tråkigt! GE mig något nytt och fresht foodladies!


Väldans tur att jag har så förstående klasskompisar, annars skulle de nog inte gått vägen förut. Tack!


Jag blir väldigt handikappad när jag vet att jag inte får äta så mycket. Speciellt när skolmaten inte har något vettigt att bjuda på så får jag nästintill panik. Men som tur är börjar praktiken nästa vecka, då blir det matlådor som jag och min mor ska göra tillsammans!


2 goda nyheter!
Godhet nr 1
är att jag fick torkade parikoser av mamma idag vilket betyder gottismums för mig! Torkade aprikoser och bär har lågt GI när det gäller frukt & bär. Det var det första söta jag ätit sedan jag började. Det är något jag måste få unna mig om jag ska klara detta! 
Godhet nr 2 är att jag har gått från steget att få-hjälp-av-mamma-med-pengar till att ha hand om min egna ekonomi. Nu kan jag överföra hit och dit, har en egen dosa och grejer! Vuxenpoäng!


Nu väntar sängen, kanske skriver ett inlägg imorn. Ska nämligen sova borta så vi får se hur jag löser det hindret då jag itne kan äta allt som finns i ett vanligt kylskåp. Wish me luck! (=

/ annapalaa, the hungry and sensitive one!

Vad händer egentligen?

Hej!

Det direkt jag känner med Viktväktarna som är negativt är att jag inte har någon energi kvar. Eftersom det är kalorierna (energin) och fettet jag drar ner på med den här formen av omställning av mat så är det klart det borde kännas. Men jag trodde aldrig det skulle vara så här. Galet!

I morgon så är det pizzakväll med laget också. Vi ska tydligen prata och grejer, rätt naturligt va? Jag och pappa skojade lite i bilen om att om jag svälter hela dagen så får jag ju faktiskt äta en pizza sen på kvällen eftersom jag inte då överskrider poängen på 20 som jag ska hålla. ALDRIG I LIVET att jag någonsin skulle svälta mig. Skulle aldrig falla mig in. Aldrig.

Ska väl snart göra mig lite kvällsmat. Surdegsbröd på 1.1 poäng blir det ikväll.

Ciao,
Emelie

Frågor med svar!

Hej!

 

Nu ska vi besvara några frågor vi har fått in! :)

Göran om Låt oss presentera: ANNAPALAA VS MLI!:
Vilken av dessa dieter är den som flest personer använder? // nyfiken följare

Svar: ViktVäktarna är lite äldre än GI-metoden och har då säkert fler anhängare. Men det blir fler och fler som använder GI-metoden just för att slippa många sjukdomar som t ex diabetes typ 2 och hjärtsvikt.

Robert.Ö om PROJEKTSTART!:
Vad är receptet på ostomeletten? :)

Svar: Mammas ostomelett!

- 2-3 ägg
- Ost
- Tomat, paprika, spenatblad.
- Salt, peppar, Vitpeppar

Omelett är något du kan leka med. Låt fantasin flöda och prova att ha i olika saker som ger smak och tilltalar dig! Min mamma gjorde denna goding omelett bara för någon dag sedan, MEN hon hade i fetaost som en glad överraskning! Det smakade underbart! Prova!

Robert.Ö om Välkommen ska ni vara till Annapalaa VS MLi!:
Intressant drabbning detta! Vad är den största skillnaden mellan GI-metoden och Viktväktarna?

Svar: Genom att vi utgår från oss själva tycker vi skillnaden är att vi får äta motsatta saker. MLi får inte äta nötter, det får annapalaa. Annapalaa får inte äta potatis för det är för högt GI men MLi får äta hur mycket som helst för det är så lite points i potatis. Finns säkert många saker som vi båda får äta men det är något som är lite av en självklarhet. Keso, gurka, sallad och tomat är några exempel.
/ annapalaa & MLi (:

Recpet, recept och åter recept!

Hallihallå i de blå!
Nu kommer några recept på GI bröd som jag lovat nu i några dagar. Tur att vi har projektarbete såhär på morgon så man slipper slöa hemma och dra på allt efter sig.
GI Bröd 1 - Nyttigt ostbröd utan mjöl!
Detta GI bröd är väldigt bra eftersom du kan använda det till olika saker. Som smörgås till frukost, bröd till tacoröra, till pizza, som botten på en smörgås tårta, you name it som jag sagt tidigare! I recept boken står de att det är bara din fantasi som sätter gränserna. Inget snack om saken! Det bästa med detta röd är att det är mindre än 1 kolhydrat per bit!
Till en plåt (ca 8 bitar) tar du:
- 3 ägg
- 1/4 burk avrunnen keso (125 G)
- 1½-2 dl riven ost (75-100g)
- Kryddor
Såhär gör du:
Hårdvispa äggvitorna - ha gärna i lite salt för att få det riktigt styvt. Slarvar du med vispningen får du ett ganska omelettliknande bröd.   Mosa ihop keson med äggulorna med en stavmixer eller en sked.   Rör in den rivna osten med en slickepott. Krydda därefter med salt, vitpeppar och bladkryddor, allt efter smak och behov. Pizza kryddor om du nu är sugen på det.    Vänd försiktigt in den vispade äggvitan. När du gjort allt detta är smeten klar!
För att göra det lite lyxigare eller bara mer matigt kan du blanda i lite finskuren skinka eller finskuret, stekt bacon, it taste fantastico!
Klicka ut röran med en sked på en plåt med bakplåtspapper. Tänk på att bröden flyter ut under räddningen. Grädda på ca 175 grader i ca 20 minuter, eller tills de har fått en gyllenbrun färg.
FAKTA!

ETt bröd utan pålägg innehåller ungefär 100 kcal, med 8 g protein och 7 g fett. Mindre än 1 g kolhydrater per bit. Fettkvoten är 0,76, men den går över 1,0 när du tillför pålägg. Ett riktigt hälsobröd!
Recept från Sten Sture Skaldeman, http://www.skaldeman.se
Andra GI Bröd recept kommer senare! :)
/ annapalaa

Inmätning och invägning!

Hej!

Nu kommer sanningen om kropparna som utsätts för omställningarna just nu!

Anna:
Byst: 59 cm
Midja: 67 cm
Lår: 57,5 cm
Rumpa: 113 cm
Vikt: 79,8 kg
Längd: 174 cm

Emelie:

Byst: 106.5 cm
Midja: 64 cm
Lår: 57.5 cm
Rumpa: 110 cm
Vikt: 80 kg
Längd: 170 cm

Det här är alltså hur vi ser ut för tillfället. Vi mätte oss den 2/10-09.

Ciao,
Annapalaa & MLi

Sängen kallar!

Tjena!

Imorn ska jag skriva ner alla recept som jag lovat er, FÖRLÅT! Imorn ska jag och MLi fixa lite frågor som vi fått in. Tack för frågor och vi vill gärna ha flera! Glöm inte bort sömnen nu, godnatt!

/ annapalaa :)

KÄMPIGT...

Tja..

Ja, det är grymt kämpigt nu. Jag saknar allt jag inte får äta. Den stekta potatisen, jasminriset, spagettin till köttfärssåsen, brödet som alltid sitter fint till frukost, frukten som bara kan göra en glad. Saknar till och med alla feta och onyttiga saker. Burger King, Max, Pizza, Sub Way, Godis, Chips, Dricka... YOU NAME IT!

Jag har lärt mig att undvika saker genom att bara lukta och inte smaka. Då får jag en tankeställare när jag luktar "jag är inte så värst sugen!", vilket funkar jätte bra för mig! När man vet att man INTE får saker så gör man oftast det motsatta, jag känner mig ruskigt stark som klarat mig men jag är grymt deppig för jag vill ha all mat jag ser.

Föreställer mig hela tiden vad det första jag ska äta när detta är över. Nej, jag kommer inte MOLÄTE (proppa i mig) en massa onyttigt, men gud vad jag kommer njuta den första måltiden. Det är så mycket onyttigt gott som jag vill ha men när detta är över kanske mitt behov är borta och jag kanske mår bättre än vad jag gör nu, vi får se...

Hade det inte varit för mamma, så hade jag nog fuskat till mig frukt iaf. Tack mamma för att du pushar mig, jag behöver det! Ska kolla i Handboken om det finns något jag kan äta som kan stilla mitt behov av allt annat som jag åt förut.

Skollunchen jag pratade om tidigare idag, grönsakstallriken... Kände mig illamående och kräkkänsla kom i halsen på mig förut när jag tänkte på vad jag ätit. Varför kan inte skolan ha lite bättre mat och lite bättre ut bud? Jag lever på keso och sallad i skolan, ni kan ju då tänka er vad tråkigt det är att äta då? Matakuten borde komma och göra god mat åt oss, det behövs!

Tränade igår och imorse då jag körde väldigt mycket mage. Igår 60 situps och idag 80 situps båda tillfällen med och utan vikter. Hade idrott efter lunch och jag kan ju säga att mina muskler var helt mjölkfyllda när vi bara hade uppvärmningen. Benen blev mjölkfyllda(mjölksyra för dom som inte förstår Annska) så det blev mest spring. Sedan hade vi något intressant, som var skit kul, men som sedan tog anda away. I slutet av lektionen kände jag hur ont jag hade i lungor, bröst och axlar. Detta är något jag brukade känna när jag var handbollsspelare och gav fullt ut, antar att jag gav till 110% ;)

Nu ska jag fixa lite med bilderna till bloggen, ska se vad jag kan pussla ihop. Sedan får vi hjälp med resten och det tackar vi gudarna för! Ska se på tv också, skriver ner Recepten sen som jag fick av mormor. ha det bra! =D

/ annapalaa

Hemmavid som sagt

Hej!

Ja det stämmer. Jag är inte i skolan idag. 

Totalt sett så har jag sedan klockan fem igår så har jag varit vaken ungefär 3.5 timme. Insane!

Hoppas Erica och Anna har det bättre, och det verkar de ha enligt bloggarna i alla fall, mina små snöppor. 

Ciao,
MLi

Utan MLi, ingen riktig skoldag!

Hello everybody!

Får ursäkta mig igen för att jag igår lovade att skriva in GI bröds recept åt er. Men ni ska bara veta vad omställningen gör med mig. Såg ut som en Zombie, minns inte saker vi såg på en film en lektion och ja, jag var helt borta alltså. Min handledare, även lärare, Lena tyckte jag såg riktigt borta ut igår. Tur att hon peppar iaf, hade vi inte fått pepparn som vi nu får så hade vi nog varit nere i träsket och trampat.

För övrigt, har fler än 1 recept på GI bröd, NIIIIIIIICE! :D

MLi är sjuk idag vilket är synd och tråkigt. Är inte Erica eller MLi i skolan så är de ingen riktig skoldag, menmen. Krya på dig där hemma i sänghalmen! Hälsa dina hermeliner eller vad de där "röttera" hette! ;)

Det är väldigt svårt att äta GI i skolan när man inte vet vad allting innehåller. De har ju börjat sätta upp lite lappar om självaste huvudrätterna, men innehållet i självaste fisken då? Alltså, den panerade fisken vi har i skolan är liksom ihoptryckt om man tar bort självaste paneringen, inte så fresht! Valde att inte äta det idag pga att det ser inte bra ut och för att jag inte vet vad det innehåller.

Nu ska jag inte tjata ut på saker och ting, men det blev en grönsakstallrik med keso & lite kålsoppa. Åt mindre än vad jag brukar för jag blev så mätt. Det blir lite resultat nu! ;)

/ annapalaa ;)

UTMANING!

Hej!

Var hos mina kusiners pappa som fyllde 45 idag. Och där så käkade jag min egen middag som bestod av moussaka på 5.5 poäng. Men det var riktigt svårt att hålla sig borta från alla godsakerna. Men jag gjorde det! Inget fusk än minsann.

Nu är jag förbannat trött och är energilös. En tickande migrän lurar så jag ska klämma i mig ett par panodil och lägga mig en stund tror jag.

Ciao,
Emelie

Fisk i ugn var perfa!

Tjenna!

Jag lovade att jag skulle skriva igen, here it goes.. FISKEN VAR LJUVLIG! Nog med att min mamma kan laga mat men jag var ju king i köket ikväll! Ljuvligt gott folk, ljuvligt. Jag utgick ifrån receptet hela tiden och utgick ifrån vad jag själv tyckte smaka bra.

Jag började med att peppra fisken med citron ni vet, sedan ett hav med champinjoner, sen paprika ringar. Såsen blandade jag ihop med en hel purjolök och kletade över det. Limesaft över hela "gratängen", som det sedan blev. timjan över hela och persilja i slutet. När den varit inne i 20 minuter tog jag ut den, hällde över osten och sedan lät jag den stå inne i ugnen igen i 5-10 minuter. Stängde av sedan var den perfekt!

Blev väldigt gojjigt där nu med texten men det var gott iaf! :D

Imorn skriver jag ner recept på GI brödet jag brukar prata om, godkväll!

/ annapalaa (:

En ursäkt & ett recept!

Tjenare!

Ja, jag får ursäkta att jag har haft en ruskigt kass uppdatering. Detta pga att när jag skulle sätta på datorn fanns ingen ström och när jag väl skulle ladda den så gick det inte att ladda för husbils batteriet var slut. Nu kan man ju undra varför jag sitter i en husbil men det är så att jag, min kära mor och syster tog vårt pick-å-pack mot Tanumstrand i fredags, där dom har en stor outlet, halva priset på reapriset! Mycker kläder för bara 750 kr, nöjd!

På kvällen åt jag någon tysk korv som innehöll 90% kött med GIbröd som "korvbröd", det var minsann supergott! Det som också var super var att korven innehöll just 90% kött. Ju mer kött, desto bättre korv!

Idag ska jag ge er ett recept som jag ska själv ge mig in på nu. Efter att ha ätit fil bara idag så ska jag stå för maten idag tyckte mamma eftersom hon hade en massa annat för sig. Det blir fisk i ugn!

FISK I UGN

Den är väldigt enkel att tillaga. Det är all fisk i GI, men denna är nog lättast.
Receptet hänger mycket på vad man själv gillar att gegga ihop. Idag gör jag såhär:

Jag lägger fisken i en form och dag använder jag Pangasiusfilé även kallad Hajmal. Det är benfri och har inget skinn. Jag tror det var ca 5 filéer som jag använder. Fast innan dom hamnade i formen, så pepprade jag med citronpeppar på båda sidor för att få god smak. Får se om jag ska peppra på med något annat sen.

Sedan när firrarna ligger där och gosar ihop sig så kan du göra en sås på créme fraiche, majonäs, ost och äggulor. Sedan när du blandat ihop detta kan du smaksätta med fransk senap eller sambal oelek. När såsen är klar är det bara att hälla det över fiskarna och köra in i ugnen och gratinera i 225 grader i 20 minuter, nice!

Jag ska blanda ihop något liknande av såsen, sen ska jag hälla över champinjoner, hackad paprika och purjolök över fisken. Detta för att det ska bli lite godare och lite mer mat. Sedan häller jag såsen över och dom sista 5 minutrarna går åt till att hälla över ost så inte osten blir brun. Sounds nice?

Jag uppdaterar senare hur det smakade! ;)

Efter att ha åkt husbil har jag även pluggat på GI metoden lite mer än tidigare. Står om inställning, motivation, beteende osv som jag tänkte lägga upp här på bloggen, vad jag anser för mig är viktigt och har ni frågor om hur ni ska göra så kan jag försöka hjälpa er!

Vi hade mätning i fredags som vi snart tar upp på bloggen. Detta för att ni ska vara med och se skillnaden tillsammans med oss. Nej, nu ska jag inte göra för stort inlägg här! Hör av mig efter jag smakat på fisken ;)

/ annapalaa :]

Anna ursäktar

Hej!

På Annas vägnar så skriver jag här att Anna ursäktar sig för dålig uppdatering. Hon har varit på outleten i Grebbesta och precis kommit hem.

Ciao,
Emelie

Hjälp! Sötsug!

Hej!

Sitter i soffan hemma och riktigt känner hur sötsuget börjar ta över. Jobbigt nu. Har lite mango kvar som jag ska ta i stället.

Ciao,
Emelie

Handbollsträning

Hej!

Kom hem från handbollsträningen. Den första på länge. Tycker jag kämpade på bra eftersom jag har varit sjuk ett tag och har ett knä som krånglar lite när det vill men jag kände faktiskt inte av något av dem under träningen.

Jag var väldigt spänd på inför träningen över hur kroppen skulle reagera nu när jag har gjort en rejäl omställning med maten. En sak som jag måste skriva ner som kändes negativ var att när jag sprang för fullt så fick jag kräkkänningar i magen. Det slutade så fort jag drog ner på tempot.

Jag påstår absolut inte att det bara är Viktväktarnas recept och upplägg av mat som är fel. Det kan ju vara något annat men jag har inte känt något liknande innan vad jag kan minnas och alla känslor ska ju skrivas upp. 

För övrigt så är det fredagsmys nu. Lite jobbigt när familjen sitter och smaskar i sig härliga ostbågar och coca cola. Själv ska jag göra grillad banan med mango sås. Visst låter det spännande?

Ciao,
Emelie

Viktväktar middag!

Hej allihopa!

Dag två och det känns redan. Jag har hållit humöret uppe, tror jag i alla fall, men egentligen så har jag varit lite hungrig hela dagen. Inte mycket dock, men lite. Och det ska antecknas. Jag har inte lidit av det men det har varit ett litet irritationsmoment att inte känna sig helt mätt. 

Men jag har en väldigt naturlig och ganska bra teori om vadan detta kurrikurr i magen. Min magsäck som rätt naturlig är uttöjd en bit från mitt tidigare ätande har inte vant sig och dragit ihop sig än. Låter det normalt? Det är det!

Vi hade invägning och mätning idag, Anna och jag. Personligen är det här den tuffa delen. Allt ska ut här på bloggen och jag är lite nervös.
Längst ner under den fina bilden så ska jag lägga in ett recept på vad jag ska äta idag.
Ciao,
Emelie

Kryddiga färsspett, 12 spett, 2 points/spett

500 g nötfärs (max 10 %), 1 ägg, 1 msk potatismjöl, 1/2 dl vatten, 2 msk finhackad persilja, 1 tsk sambal oelek, 1/2 tsk koriander, 1/2 tsk spiskummin, 1 msk olja, 12 träspett (bör ligga i vatten ca 20 minuter)

Dressing: 2 dl naturell lättyghurt, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk korander, 1 tsk spiskummin

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda samman ingredienserna till färsen. Forma avlånga biffar och sätt på spett. Pensla med olja och lägg dem i en långpanna. Grilla ca 5 minuter på vardera sida. Blanda samman dressingen och servera till spetten.


Redan omställning?!

Tjabba, tjena!

Ja, alltså jag är grymt förvånad om det nu så är fallet.. Jag känner redan av omställningen! Har varit surpeck hela dagen och då har vi många vittnen till detta! Taggarna har stått utåt, ändå har jag inte kännt mig så grumpy? Nu vet jag inte om det är såhär, men MLi sa att hon också kännt av redan. Går det verkligen såhär fort alltså?

Enda jag märkt av idag är att jag har haft huvudvärk. Sedan när jag gick och handlade med mamma var jag så hungrig att jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Mat överallt, de bjöds på yoghurt och någon yoghurtglass som jag inte får äta. Nu kan jag förstå mig på dom som inte får äta vad som helst när det är reklam överallt på alla varor, hjälp! Jag kände mig så hjälplös där ett tag, precis som att jag inte fick äta något alls. Sedan värkte det i magen på mig. Jag vet inte om detta är omställning efter en dag bara eller om det är något som är fel just for the moment?

Har åkt på snuva nu så hjärnan kollapsar snart, haha! Nu väntar sängen. Det är en dag imorn och då ska jag till Grebbestad. Då får ni kort på maten vi ska äta och tips på något ni kan ha som snacks till en bra film!
Godnatt på er!


/ annapalaa (:

Omställning!

Hej, Emelie här!


Nu är första dagen med Viktväktarna avklarad och det har haft både sina positiva och negativa sidor. Frukosten var lätt att fixa. I morse så blev det ett glas med yoghurt, lätt naturligt vis med några äppelbitar. Slängde även i mig ett knäckebröd, keson var slut och det blev lite stressigt i slutet.


Lunchen bestod av en härlig vegetarisk lunch, eftersom jag inte var säker på hur mycket pannkakor jag kunde äta så tog jag det säkra före det osäkra. Men mätt blev jag och nöjd vart jag också.


Som ni nu kanske har hängt med om ni kan det här med points räknande så hittills så har jag inte kommit upp i så mycket point. Och jag ska äta mellan 16-20 points. Men det blir bättre. Lite dålig koll av mig själv och på grund av att jag inte uppdaterat min familj om middagen så fick jag i mig lite makaroner och köttbullar. Och med den rätten så kom jag in på rätt poäng igen.


Som kvällsmat så tog jag ett knäckebröd med keso och kryddade med lite örtsalt. Mums! Det satt verkligen hur bra som helst i magen!
Under dagen har jag även ätit tre äpplen och de har hjälpt mig känns det som.


Ciao,
Emelie

PROJEKTSTART!

Hej allihopa!

Ja, idag startar vi upp vårat projekt. Från och med idag och 2 månader framåt ska vi äta efter våra respektive dieter. Det kommer bli tufft, och det är inge skämt!

Kom hem för cirkus en halvtimme sedan för att byta om och äta en god GI frukost. Det blev en ostomelett med paprika, tomat och något nyttigt grönt i. SUPERGOTT! För er som gillar omeletter är det ett bra tips, ska höra mer med mamma om vad det var i den. MUMS!

Efter jag ätit så kände jag mig redan fängslad. Att inte kunna ta ett gott rostbröd, vad ska man göra eller rättare sagt ta sig till? Jag har fått hålla mig och försökt göra något hela tiden för att inte tänka på att jag vill ha de där rostbrödet som ligger på bänken här hemma. Tur att bussen går snart, då finns inte rostbrödet i närheten! HAHA!

Nu ska jag göra mig iordning inför skolan sen gå till bussen. Idag är det pannkakor i skolan, dock får inte jag äta något vad jag vet. Vi hörs senare! Kommer troligen presentationer och en snyggare design snart!

/ annapalaa (:

RSS 2.0