Recpet, recept och åter recept!

Hallihallå i de blå!
Nu kommer några recept på GI bröd som jag lovat nu i några dagar. Tur att vi har projektarbete såhär på morgon så man slipper slöa hemma och dra på allt efter sig.
GI Bröd 1 - Nyttigt ostbröd utan mjöl!
Detta GI bröd är väldigt bra eftersom du kan använda det till olika saker. Som smörgås till frukost, bröd till tacoröra, till pizza, som botten på en smörgås tårta, you name it som jag sagt tidigare! I recept boken står de att det är bara din fantasi som sätter gränserna. Inget snack om saken! Det bästa med detta röd är att det är mindre än 1 kolhydrat per bit!
Till en plåt (ca 8 bitar) tar du:
- 3 ägg
- 1/4 burk avrunnen keso (125 G)
- 1½-2 dl riven ost (75-100g)
- Kryddor
Såhär gör du:
Hårdvispa äggvitorna - ha gärna i lite salt för att få det riktigt styvt. Slarvar du med vispningen får du ett ganska omelettliknande bröd.   Mosa ihop keson med äggulorna med en stavmixer eller en sked.   Rör in den rivna osten med en slickepott. Krydda därefter med salt, vitpeppar och bladkryddor, allt efter smak och behov. Pizza kryddor om du nu är sugen på det.    Vänd försiktigt in den vispade äggvitan. När du gjort allt detta är smeten klar!
För att göra det lite lyxigare eller bara mer matigt kan du blanda i lite finskuren skinka eller finskuret, stekt bacon, it taste fantastico!
Klicka ut röran med en sked på en plåt med bakplåtspapper. Tänk på att bröden flyter ut under räddningen. Grädda på ca 175 grader i ca 20 minuter, eller tills de har fått en gyllenbrun färg.
FAKTA!

ETt bröd utan pålägg innehåller ungefär 100 kcal, med 8 g protein och 7 g fett. Mindre än 1 g kolhydrater per bit. Fettkvoten är 0,76, men den går över 1,0 när du tillför pålägg. Ett riktigt hälsobröd!
Recept från Sten Sture Skaldeman, http://www.skaldeman.se
Andra GI Bröd recept kommer senare! :)
/ annapalaa

Kommentarer
Postat av: Tony

Sant,det är verkligen jättegott.

2009-10-08 @ 20:53:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0