Det stora andetaget innan man dyker i

Hej!
MLi här. Eller Emelie som jag heter. Det är då jag som ska försöka gå på Viktväktarnas förhållningssätt och recept på mat. Det är inte lång tid kvar nu utan vi börjar ju faktiskt på torsdag. Lite nervöst är det faktiskt. Men att man är lite nervös för något är väl bara ett positivt tecken, eller vad brukar man säga?
Det jag nu har gjort för er som undrar är att jag har kollat runt här på world wide web de senaste veckorna efter recept och olika rätter som jag ska kunna tvinga på min familj under de närmaste två månaderna. Och jag är glatt överraskad måste jag säga. Inte visste jag att det skulle finnas så mycket som verkar gott att äta.
Jag och Anna, vi ska väl förhoppningsvis kunna ta lite foton på oss själva i morgon och sedan börja skriva en varsin presentation om oss själva, individuellt.
Ciao,
MLi

Låt oss presentera: ANNAPALAA VS MLI!

Tjena!

Efter en månads väntan kommer idag vår efterlängtade presentation! Det kommer en bild längre ner på oss och lite information om vad vi ska pyssla med de kommande 2 månaderna. Nu är det bara 3 dagar kvar...

Vi är två rödtottar från Karlstadområdet som vill föra världen till en ljusare plats (låt profeten tala) genom att omvandla söggeläting (när man äter för grisigt, alltså onyttigt) och fasta (då man inte äter något) till bra matvanor. Man kan äta underbart god mat utan att vara osund på någotvis.

Vi går sista året på Hammarö Utbildningscenter där vi går Barn&fritidsprogrammet med Idrottsledarskap som inriktning. Våra framtidsplaner siktas ner mot Göteborg där vi båda ska läsa till Sjukgymnast. Brist på fantasi at the moment, kanske ska kolla mer på våra personliga presentationer?

This is us (:



Vårat projetkarbete går ut på att se skillnaden mellan GImetoden och ViktVäktarna. Dessa två dieter ska vi exprimentera med. Vi ska se hur kroppens förändras, om den förändras och vad det kan komma för konsekvenser! Vi ska ta reda på allt som behövs veta. Är det dyrare att äta nyttigt och gott eller måste man gå på det billigaste? Vi vill visa för människor att ändra matvanan kan göra det mesta bra! Vi ska öppna upp oss i denna bloggen som vi kanske senare nämnt. Detta ska vi göra genom bilder, videoklipp och känslor.

Det finns djupare plan på varför vi gör detta. Kanske vi förmedlar det senare? Vi har en mail där ni kan skriva, tycka och tänka till om vårat projekt. Har ni frågor om recept, träning eller om rent allmäna grejer så är det bara att skicka i väg ett internetbrev till oss.
[email protected]

Vi kommer vara mer laddade på att blogga nu än tidigare för som sagt, det är bara 3 dagar kvar nu..

/ annapalaa vs MLi (:


13 dagar

Tja igen!

Tänkte bara updatera härskapet om att det är bara 13 dagar kvar tills projektet drar igång på riktigt! OMFG!

Tur att det finns helger så man kan unna sig litegrann, det är ju trotsallt bättre att unna sig än att inte göra det. Nu ska vi iväg och handla för kvällen. Kan komma en och en annan bild kanske, får se vad MLi går med på!

Puss från oss!

/ annapalaa ;]

Hejsanhoppsan dålig update!

Tjena, tjena!

Ja, det har varit en kass update här må jag säga. Men vi har mycket skola också vilket gör att det inte finns tid till att tillsammans skriva saker. Vi kommer ikväll ta bilder innan vi drar ut på roligheter!

Senare kommer vi nog på egen hand skriva om oss själva. En gemensam presentation kommer troligtvis senare när vi börjat eller så kommer den vid sidan av direkt på bloggens hemsida.

Ikväll ska vi bara ha skoj och unna oss innan vi ger oss in på en ny sträng diet!

Ha en bra dag!

/ annapalaa vs MLi (:

Tjabba, tjena, hallå!

Tjenare! Annapalaa i hörnet här!

Jag hade tänkt mig att denna bloggen skulle bli fett seriös och allt skulle gå i tur och ordning. Men nu bryter jag det mönstret jag kanske själv skapat i min lilla skalle!?

MLi & jag ska ju göra en presentation på oss själva vilket blir svårt, när vi har 45 min med bil som mellanrum. Ses oftast bara i skolan men när projeket drar igång så ska vi vara hos varandra 1 gång i veckan! Detta löser vi galant! Tänkte att någon dag nu eller kanske redan ikväll att jag skriver en presentation om mig själv och lägger in en bild så ni ser vilken rödtott som är rödast! (Mohaha) Sen kan ju MLi göra det efteråt. Efter det någon gång kan vi komma med värsta feta presentationen om oss tillsammans och om vårat projekt. How sounds that?

Kan ju berätta för alla glada hurtbullar som mig, att igår såg min träning ut såhär:

- 15 min powerwalk
- Gymmade igenom: lår, vad, rygg, mage, arm. (Inprincip hela kroppen kanske man kan säga?)
- 60 min BodyJam (Med mycket krånglig koreografi)

Eftersom jag blivit en sådan hurtbulle så går jag av vid Järnvägsstationen här i orten jag bor och går hem, det är en bit på 1,4 km!! Då lär jag ju gått några kilometer de senaste dagarna!

Idag styr jag upp dagen som så när vi nu är lediga, äta en grundlig och stor frukost. Vilket är viktigt trots att jag är en fuskare, men när projektet drar igång den 1 oktober blir det ändring på det vill jag lova! De sägs ju att de med lägre BMI äter alla måltider på dagen + måltid. Ska ta reda på mer om det senare tror jag. Sedan ska jag ut och gå, går troligen till bussen just för att jag ska in till stan och pumpa lite. Får se om det är något roligt pass så kanske jag hoppar in på det också!

Vart jag tränar och allt såntdär skriver jag med i min presentation senare. Men ni får ha de så bra så ses vi när vi ses och hörs när vi hörs. Hemlig plats, hemlig ort! Som en annan rödhårig vän brukar säga!

/ Annapalaa

Välkommen ska ni vara till Annapalaa VS MLi!

Tjenare!

Välkommna ska ni vara till våran uppstartade blogg annapalaa vs MLi.
Denna blogg kommer handla om vårat projektarbete vi har nu sista året på gymnasiet. Och vårat projektarbete går ut på att vi ska granska skillnaden mellan GI-metoden och ViktVäktarna.

Fungerar dom verkligen? Vad händer med kroppen och hur effektiv är metoderna egentligen? Vi ska ta reda på många frågor som behöver svar! Vi startade upp denna blogg för att ni läsare skulle kunna få se processen och vara med när saker och ting kan hända. Ni ska kunna komma med kommentarer samt åsikter om vårat projekt, det blir en nice feedback.

Med dagens ideal vill vi inte uppmuntra människor till bantning utan till att lägga om kosten, prioritering av saker och ta en enkel promenad. Folk tror kanske att hoppa över en eller flera måltider gör susen för kroppen, man blir slank och fin.. FEL! När du hoppar över en måltid resulterar det i att nästa gång du äter så läggs all den mat du äter på fettreserverna aka "Oh, this is going straight to my ass!".

Vi vill förändra dagens samhälle till något bättre utan självsvält och matmissbruk. Man kan äta underbart god mat utan att behöva bli "fet" som många skulle vilja kalla det. Allt handlar om att hitta en balans i sin egen kropp där man vet hur mycket kroppen kan ta in och göra av med. Alla är vi olika och unika på samma gång!

Vi avslutar detta inlägg med att berätta för er att i något senare inlägg kommer vi göra en presentation av oss själva, vilka vi är och vad vi tycker och tänker om vårat projekt. Vi ska även försöka snygga till bloggen så den inte är så tråkig och ointressant. Den som har bra tips och vill hjälpa oss, step up!

/ annapalaa & MLi :)

RSS 2.0